Jak si vybrat ten správný termohrnek

Stanley-mp

V dnešní době jsou čím dál více oblíbené termohrnky. A je to naprosto pochopitelné - jsou to nepostradatelní pomocníci, kteří nám umožní v pohybu doplňovat tekutiny po celý rok - v zimě teplý čaj či kávu a v létě chladnou vodu, limonádu nebo ledovou kávu. Máme na výběr z tolika možností, že je někdy dost těžké a stresující si správně vybrat. 

Nejdůležitější parametry termohrnku: cena, materiál, teplota a design.

Cena

Cena je vždy důležitým faktorem při výběru jakéhokoliv zboží. Termohrnky se běžně pohybují v rozmezí několika stovek po tisíc korun. Většinou i zde platí, že cena odráží kvalitu a hlavně parametry - teplotu a váhu.

Materiál

V nabídce jsou termohrnky z nerezu, plastu, porcelánu i ze skla.Obecně se dá říci, že porcelán i sklo dlouho teplotu neudrží, ale i tak Vám může ranní kávu udržet teplejší až 2 hodiny (záleží samozřejmě na okolní teplotě a frekvenci otevírání).

Skleněné termohrnky  jsou oblečeny do silikonovému kabátku, který plní funkci termoregulace a kromě toho dobře těsní. 

Porcelánové  termohrnky nejsou vodotěsné. Vrchní část je vždy ze silikonu a ve víčku je jen malá dírka k pití. Termohrnky se vejdou do běžného držáku v autě, jsou tak ideální na cestu do práce a bude jim to  také slušet  na  kancelářském stole.

Plastové termohrnky se vyrábí v mnoha provedeních. Mají dvojitou stěnu a některé jsou i 100% nepropustné. Jejich výhodou je  nižší váha a cena, nevýhodou je, že déle než 2 hodiny nápoj teplý neudrží.

Nerezové termohrnky jsou určitě nejlepší možnost pro každého, kdo po nich chce něco více, než jen odnos ranní kávy do práce. Většina z nich je 100% těsnící, udrží nápoj až 20 hodin teplý. Nerezové termohrnky mají velký výběr pítek a vydrží i “hrubší” zacházení.

Teplota

Teplota se odvíjí od způsobu zpracování a hlavně materiálu. Skleněné a porcelánové hrnky udrží nápoj teplý max. 2 hodiny. Plastové termohrnky kolem 2 hodin a nerezové termohrnky mohou udržet nápoj teplý až 20 hodinPokud chcete termohrnek, co vydrží déle než 2 hodiny, vybírejte nerezové termohrnky.

komplet-1



Při výběru termohrnku je důležité si promyslet, pro koho je a na co ho bude nejčastěji používat.

Chceme ho na ranní kávu do auta?
Stačí nám termohrnek s krátkou výdrží, ale měl by mít snadné ovládání jednou rukou.
https://www.nasvacinu.cz/termohrnky/loooqs--easy-termohrnek--450ml--cervena/

Potřebujete termohrnek dát do tašky a odnést si čaj ke svačině?
Termohrnek musí být 100% těsnící, na vašem zvážení je, jak dlouho má nápoj udržet teplý (plast nebo nerez).
https://www.nasvacinu.cz/termohrnky-350-ml/recy-termohrnek-s-uchem-flip-seal--zeleny/

Váš termohrnek má udržet nápoj teplý celé dopoledne nebo i déle, jezdí s námi v autě a často ho dáváte do tašky?
Je s námi celý den a musí toho vydržet hodně - to jsou nerezové termohrnky, 100% nepropustné, které udrží teplotu několik hodin.
https://www.nasvacinu.cz/termosky/mobilni-termohrnek-vinove-cervena/

Potřebujete termohrnek pro dítě?
Takový termohrnek musí být 100% nepropustný a  snadno se ovládat.
https://www.nasvacinu.cz/termosky/detska-termoska-modra-470-ml/
https://www.nasvacinu.cz/termohrnky-350-ml/termohrnek-fruits-friends-300-ml-ruzova/


Doporučujeme

 

th1  th2  th3

Mobilní Termohrnek
Nejlepší parametry - váha, výdrž teploty, ovladatelnost jednou rukou, snadná údržba, dokoupení náhradních dílů. Tento termohrnek nemůže zklamat svého uživatele a bude jeho nepostradatelný společník v zimě i v létě. V několika barevných provedeních.

Prohlédnout

Isothermal bottle termolahev
Tento termohrnek byl pro nás překvapením - má výborné parametry, snadno se udržuje, krásné barvy, víčko je šroubovací a za skvělou cenu. Nedoporučujeme jako termohrnek do auta, protože se nedá ovládat jednou rukou.

Prohlédnout

Auto Leak, termohrnek do auta
Ideální termohrnek do auta s ranní kávou na krátké cesty do práce.

Prohlédnout


Stále váháte jaký termohrnek si vybrat? Podívejte se na náš velký test 11 termohrnků!